Gemeente Meppel wil sociale huurwoningen op braakliggend stuk grond Burgemeester Knopperslaan realiseren

De gemeente Meppel wil op het braakliggende gebied naast Cosis aan de Burgemeester Knopperslaan in Meppel sociale huurwoningen bouwen.

Het gaat om de voormalige Mulo-locatie, waar vroeger ook AOC Terra gevestigd was. Het gebied ligt tussen de Burgemeester Knopperslaan, de Gasgracht, Meester W. Doornbosstraat en Het Vledder.

In de gemeente Meppel zijn de wachttijden om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning lang. Daarom zijn met woningcorporaties Woonconcept en Actium afspraken gemaakt om versneld te voorzien in de behoefte aan sociale huurwoningen. De gemeente ziet in het gebied in Het Vledder de aangewezen locatie hiervoor.

Veel behoefte

Uit een woningmarktonderzoek is gebleken dat tot en met 2021 behoefte is aan ongeveer 220 extra sociale huurwoningen. Er lopen onder andere projecten voor sociale huurwoningen in Nieuwveense Landen, de Dahliastraat en Randweg. Woningcorporaties hebben onderling afgesproken dat Woonconcept ongeveer 180 woningen voor haar rekening neemt en Actium levert ongeveer 40 sociale huurwoningen in Nijeveen.

Op 3 maart wordt een inloopbijeenkomst voor omwonenden gehouden in de Plataan. De omwonenden zijn vandaag per brief geïnformeerd.