Winnaars krijgen een bloemetje voor Valentijnsdag

Meppel - De valentijnsactie van de Meppeler Courant en Bloemen Petersen leverde tientallen reacties op. De 5 winnaars namen donderdag hun bloemen in ontvangst.

De 1 gunde zijn geliefde een valentijnscadeautje, de ander bedankte haar moeder. Sommige nominaties waren mooi, andere ontroerend of origineel. Kiezen was voor de redactie bijna onmogelijk. Toch is het gelukt om 5 genomineerden blij te maken met een bloemetje:

Geluk

Ruben Salomons geeft het valentijnsboeket aan zijn vrouw Saskia. „Ik zeg altijd: ik heb nooit geluk als het gaat om winacties, maar wel in de liefde!” Die liefde werd op 13 februari 1995 bekroond met een huwelijk. De corsages en het bruidsboeket haalde hij bij Bloemen Petersen. „Het is wel heel bijzonder dat ik hier precies 25 jaar later weer in de winkel sta, met mijn vrouw en zoons.”

Elke dag valentijnsdag

Voor Annet Knoll - Hagens was de uitreiking van de bos bloemen ook bijzonder. „Ik heb nog nooit iets gekregen voor Valentijnsdag, dus ik gunde het mezelf wel een keer”, lacht ze. Dat ze nooit eerder een bloemetje heeft gekregen op 14 februari, heeft volgens man Johan wel een goede reden: „Eigenlijk zou het elke dag Valentijnsdag moeten zijn. En ik ga niet elke dag bloemen halen.”

Spil

Sandra Rooth geeft haar moeder Hillie een bos tulpen en kreeg daarvoor een dikke kus terug. „Mijn lieve mama verdient zeker een mooi valentijnsboeket. Al mijn hele leven staat ze onvoorwaardelijk voor mij en iedereen klaar. Door mijn handicap heeft ze me altijd verzorgd. Nu woon ik op mezelf. Zij is mijn alles, mijn beste vriendin, mijn lieve mama. Ze is een moeder uit duizenden. Totaal onmisbaar en de spil van ons gezin”, zegt ze.

Geheim

Het was nog even spannend aan wie Ed Witsen uit Nijeveen zijn valentijnscadeau ging geven. „Ik zou graag een mooi boeket willen schenken aan iemand die ik liefheb en bewonder. Namen kan ik niet noemen want dat moet geheim blijven”, zo reageerde Ed op de oproep van de Meppeler Courant en Bloemen Petersen. Eenmaal in de winkel, heeft hij zijn vrouw Khadija meegebracht. „Dit is mijn valentijn”, glundert hij. „We zijn al 20 jaar samen, maar toch wilde ik de verrassing voor haar nog even geheim houden. Dat is het hele idee van valentijnsdag toch?”

Onverwacht

Aangezien de 5de winnares onbereikbaar blijkt op de dag van de uitreiking, gaat haar valentijnsboeket naar een onverwachte gelukkige. Linda Groeneveld verrast vandaag haar beste vriendin Anouk van der Veen - Boxman. „Ze staat altijd voor me klaar en heeft dus wel een bloemetje verdiend.”