Podiumbouwer Insterstage uit Meppel maakt het podium voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam

Het bedrijf InterStage uit Meppel heeft een mooie opdracht binnengehaald. De podiumbouwer zet in mei het podium van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam neer.

Bij de edities van het liedjesfestival in Wenen en Kiev werkte InterStage ook aan de podia. Omdat het Eurovisie Songfestival dit jaar in eigen land plaatsvindt, is het voor het bedrijf bijzonder leuk dat ze weer het podium mogen leveren. „Natuurlijk zijn we hier erg blij mee”, aldus Roy Rietberg van InterStage, „want als je het al tweemaal in het buitenland hebt gedaan dan wil je het vanzelfsprekend ook in eigen land doen.”

Kwaliteit en ervaring

Rietberg en zijn rechterhand Mischa Kampshoff zijn namens het Meppeler bedrijf verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het podiumwerk voor de Rotterdamse editie van het Eurovisie Songfestival dat ook dit jaar wordt bekeken. Ze kennen naar eigen zeggen ‘het klappen van de zweep’, want ze werkten ook aan de Songfestival-podia in Wenen en Kiev.

„We gaan veel bekende mensen zien en dat werkt altijd goed want uiteindelijk sta je toch op een relatief kleine oppervlakte samen te werken met andere partijen”, zegt Rietberg over de gewonnen aanbesteding, „en dan maakt het veel uit als je elkaar gewoon kent. Uiteindelijk was niet alleen de prijs bepalend maar gaf de kwaliteit en onze ervaring de doorslag.”