Sterk Meppel helpt Trashwalkers

Meppel - Fractieleden van Sterk Meppel gingen zaterdagmiddag de stad in met prikstokken en vuilniszakken. Samen met de Trashwalkers maakten ze Meppel een beetje schoner.

In een uur tijd legde de groep - bestaande uit 10 mensen - 2,5 kilometer af en werd er 34 kilo afval verzameld. Monique Visscher is de initiatiefnemer van Trashwalkers. Samen met vriendinnen, man of dochters wandelt ze wekelijks en ruimt dan onderweg het zwerfafval op. Via Instagram houdt ze mensen op de hoogte van de hoeveelheid afval die de Trashwalkers opruimen. Regelmatig vinden ze blikjes, flessen en snoeppapiertjes, maar zo nu en dan komen er ook opmerkelijke vondsten voorbij, zoals verfblikken, jerrycans of een expansievat.

Waardering

De leden van Sterk Meppel liepen zaterdag met de Trashwalkers mee. „Wij gaan maandelijks met de fractie op pad om ergens te kijken of om met inwoners in gesprek te gaan”, zegt Eduard Annen van Sterk Meppel. „Wij hebben de Trashwalkers geholpen om ze onze waardering te geven, maar ook om te zien hoeveel zwerfvuil er in de bermen ligt.” Volgens Annen blijft het bij deze eenmalige actie, maar blijft Sterk Meppel zich inzetten voor een schoner Meppel. Monique Visscher is tevreden: „Het was een mooie opbrengst voor een eerste keer. Op naar een volgende actie!”