Dorpsraad Punthorst vergadert voor het eerst

Punthorst - De nieuwe Dorpsraad Punthorst houdt op maandag 16 maart om 20.00 uur een bijeenkomst in de dr. Maarten Lutherschool aan de mr. J.B. Kanlaan 32 in Punthorst om zich voor te stellen aan de inwoners. Alle inwoners en overige belanghebbenden uit het postcodegebied 7715 (Punthorst) zijn hierbij uitgenodigd aanwezig te zijn. Inloop vanaf 19.30 uur.

Namens de gemeente Staphorst zal wethouder Alwin Mussche aanwezig zijn en een aandeel in deze bijeenkomst leveren. Verder verzorgt John Bakker een presentatie over ‘energiezuinig en comfortabel wonen’. Hij is in opdracht van de gemeente Staphorst bezig met het onder de aandacht brengen van energiebesparing in en om de woning.

Ontstaan

Het initiatief voor de Dorpsraad is ontstaan bij enkele ambassadeurs uit Punthorst die actief waren bij het glasvezelproject “Kop van Overijssel”. De initiatiefnemers zijn Roelof Tuin (voorzitter), Henk Klooster (vice-voorzitter), Alie Nijboer (penningmeester, secretaris), Albert Hulst en Arie Meijer (bestuursleden). De vijf initiatiefnemers merkten dat er behoefte is voor een platform dat de leefbaarheid van het dorp kan verbeteren. Na een aanloop van een jaar is Stichting Dorpsraad Punthorst opgericht op 17 januari 2020 bij Notariaat Ritsma. Ze zijn nog wel op zoek naar personen die open staan voor een functie binnen de dorpsraad. Het doel van de Dorpsraad is om de levendigheid, leefbaarheid en eigen identiteit van het dorp te bewaken en te bevorderen.

Meer informatie via www.dorpsraadpunthorst.nl. Ideeën en vragen voor de vergadering kunnen gestuurd worden naar info@dorpsraadpunthorst.nl.