5 SEO tips om je website beter vindbaar te maken

Aangeboden door: DoubleSmart

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een eigen website. Van bedrijven tot individuele portfolio’s, het wereldwijde web bevat oneindig veel informatie. Om op te vallen tussen de grote online reuzen, moet je van goeden huize komen.

Wil je online gevonden worden via zoekmachines? Dan kun je inzetten op betaalde zoekadvertenties, waarbij je betaalt per bezoeker. Je kunt er ook voor kiezen om aan de slag te gaan om organisch bezoekers naar je website te leiden. Dit laatste doe je door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Met deze vijf SEO tips helpen wij als zoekmachine optimalisatie bureau je graag om de eerste stappen te zetten hiermee.

1. Ga zelf op onderzoek uit en vind relevante zoekwoorden

Vaak denk je wel te weten naar welke zoekwoorden gebruikers zoeken voordat ze op jouw website terecht komen. In de meeste gevallen zijn deze aannames wel waar, maar blijven sommige kansen nog onbenut. Leer je bezoekers echt kennen door zelf op onderzoek uit te gaan! Er zijn tegenwoordig veel online tools beschikbaar om er achter zoekwoorden te komen waar jij op kan scoren. Kijk bijvoorbeeld naar het historische zoekvolume van interessante zoekwoorden via Google Trends of gebruik Ubersuggest.

2. Optimaliseer de content op je pagina´s

Als je nog geen content hebt op belangrijke pagina´s, waar wacht je dan nog op? Goede, relevante content is van belang om hoger te scoren binnen Google. Begin met het schrijven van teksten die goed passen bij bepaalde pagina’s waar jij op gevonden wilt worden. Vergeet dan niet de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden hierin te verwerken voor het beste resultaat.

3. Gebruik minstens één afbeelding bij je tekst

Het gebruiken van teksten is niet het enige wat je omhoog helpt in Google, ook het gebruik van afbeeldingen. Het is voor de lezer niet alleen aantrekkelijker om door te blijven lezen, ook Google hecht er waarde aan als je een goede afbeelding plaatst die bij de tekst past. Door de afbeelding de juiste alt tag mee te geven, weet Google wat er op de afbeelding te zien is.

4. Verbeter je linkbuilding

Wat je zelf minder in de hand hebt, maar wat ook een cruciale factor binnen SEO is, is het gebruik maken van linkbuilding. Dit houdt in dat links van andere websites verwijzen naar jouw website. Geweldige content op je pagina’s is niet voldoende voor een hogere ranking.

Lijkt je linkbuilding een lastig proces om zelf op te zetten? Dan kan je je Linkbuilding uitbesteden bij DoubleSmart. Onze SEO specialisten zullen dan een zorgvuldig linkprofiel voor jouw website opbouwen zodat jij hier geen omkijken meer naar hebt.

5. Verbeter de snelheid van je website

Een andere handige tool van Google om te gebruiken is de Pagespeed Insights tool. Wanneer je jouw website invoert, analyseert de tool hoe snel jouw pagina laadt voor gebruikers. Aan de hand van de snelheid krijg je dan een score voor zowel de mobiele versie als desktop. Ook geeft de tool inzichten welke taken je uit kunt voeren om de scores omhoog te boosten.

DoubleSmart kan je verder helpen om door middel van zoekmachine optimalisatie jouw website beter te laten ranken. Vraag op onze site een gratis kansenonderzoek aan waarin wij jouw website onder de loep nemen en ingaan op kansen die aangepakt kunnen worden. Een van onze SEO specialisten zal graag met jou rond de tafel gaan zitten om vervolgens de mogelijkheden te bespreken.