Kinderen stappen uit de schaduw bij PlusKinderopvang

Meppel / Regio Bij alle locaties van PlusKinderopvang werd maandag een workshop ‘schaduwspel’ gegeven door Theatermakerij Storm. De kinderen leerden hoe ze verschillende soorten schaduw kunnen uitbeelden en hoe ze een schaduw kleiner of groter kunnen maken.

De workshop begon met een warming up. De kinderen mochten voor- en achter het schaduwdoek dansen en uitbeelden. Zo konden ze meteen oefenen met het maken van verschillende vormen. Moesten ze dicht bij een schaduwdoek staan of juist een stukje van het schaduwdoek af? Er was een heleboel te ontdekken.

Uitleg

Nadat iedereen zelf had ervaren wat er kan met schaduwen, kregen de kinderen uitleg over hoe ze een schaduw groter of kleiner kunnen maken. Wat gebeurt er als ze naar de lamp toe lopen? De schaduw op het doek wordt groter. Lopen ze van de lamp weg, dan wordt de schaduw kleiner. De kinderen vonden dit leuk om te doen en te zien. Zij werden op het schaduwdoek reuzen of juist kleine kabouters.

Samenwerken

Om een schaduw te maken, moest er ook samengewerkt worden. De kinderen gingen gezamenlijk een stoel en fiets uitbeelden. Dit vonden zij toch wel moeilijk, maar met een goede samenwerking verschenen er mooie schaduwen op het doek. Ter afsluiting gingen de kinderen in verschillende groepjes uiteen om samen iets uit te beelden. De kinderen beeldden skiën, zwemmen, voetballen en het proces van een bloem uit.

„Wij kijken terug op een geslaagde workshop”, zegt Anouk Vredenburg Locatiecoördinator van PlusKinderopvang. „Het sluit mooi aan bij ons vakantie thema: ontdekken en technologie.”