Eerste 100 kilometerborden al langs snelweg bij Meppel

Het duurt nog een paar weken voordat de nieuwe maximumsnelheid op snelwegen ingaat, maar de eerste verkeersborden met 100 kilometer per uur staan inmiddels langs de weg.

De maximumsnelheid op snelwegen gaat vanaf medio maart overdag omlaag van 130 naar 100 kilometer per uur. Rijkswaterstaat wil het plaatsen van duizenden verkeersborden zoveel mogelijk plannen tussen donderdag 12 en maandag 16 maart. Toch zijn in Drenthe hier en daar al nieuwe borden te bewonderen.

Bijvoorbeeld langs de zuidkant van Meppel, langs een gedeelte van de A32. Wel nog met een kruis erop natuurlijk, om verwarring te voorkomen.

Drents product

Wie in Noord-Nederland de nieuwe verkeersborden waarneemt, kijkt hoogstwaarschijnlijk tegen een Drents product aan. Visser Print & Sign uit Assen heeft een order van drieduizend verkeersborden gekregen van Rijkswaterstaat. „Wij zijn gevraagd om de 100 kilometerborden te leveren voor het gehele Noorden”, laat manager Jasper Zwarts weten. „Zelfs in Noord- en Zuid-Holland komen ze te staan.”

Gelukkig was Print & Sign goed voorbereid op de drukte, zegt Zwarts. „We zijn al op tijd begonnen met het opschalen van de productie. Gelukkig kregen we uiteindelijk de opdracht daadwerkelijk binnen en hebben we dat niet voor niets gedaan. Inmiddels liggen de meeste borden al bij de verschillende aannemers die ze langs de weg gaan plaatsen. De deadline gaan we dus wel halen.”