Ambachtelijke Fairtrade kunst staat in schijnwerpers

Diever - De expositie Ambachtelijke Fairtrade kunst, te zien in het gemeentehuis in Diever, is donderdag geopend door burgemeester Rikus Jager. Te zien is een selectie van ambachtelijke kunst die ook in de Wereldwinkel DIever te zien en te koop is. Achter elk voorwerp zit een verhaal.

Burgemeester Jager sprak zijn waardering uit voor iedereen die zich inzet om Fairtrade bekender te maken in Westerveld. „Daar waar ik kom probeer ik Fairtrade onder de aandacht te brengen.” Hij doet ook een oproep aan iedereen om de expositie te komen bekijken.

Hij was onder de indruk van de tentoongestelde ambachtelijke kunst. De burgemeester gaf de Fairtrade werkgroep en de Wereldwinkel mee, dat er vaker zo’n mooie expositie ingericht kan en mag worden, ook in het gemeentehuis. De expositie is ingericht door medewerkers van Wereldwinkel Diever.

Eén van de medewerkers, Roelie Kuiper, gaf daarna een toelichting op de expositie. Ze gaf aan dat achter elk voorwerp een verhaal zit. „De keramische vrouwenbeelden uit Mexico springen er echt uit.” Een deel van de verhalen is te lezen in de documentatiemap die ter inzage ligt. De Fairtrade werkgroep is blij dat deze expositie mogelijk is gemaakt.

De expositie in de hal is te bewonderen, tijdens openingsuren, tot 19 april.