VVVo Ansen is in de wolken met de verrijdbare voorziening

Ansen - De VVVo Ansen is in de wolken met de realisatie van een unieke Verrijdbare Voorziening. Deze is mede gerealiseerd dankzij een bijdrage van Initiatieftijk De Wolden en uiteraard met geld en inzet van vrijwilligers van de vereniging zelf.

De voorziening werd eind vorig jaar al bij het eindejaars winterfeest op de Aanser brink gebruikt. De verrijdbare voorziening maakt het mogelijk dat de spullen van de VVVo niet meer ieder jaar van de zolder van dorpshuis Bastogne hoeven te worden gehaald. Bovendien is een toilet ingebouwd dat speciaal bestemd is voor de dames. Dat was tijdens het jaarlijkse dorpsfeest immer een probleem, de mannen hebben het wat dat betreft makkelijker.

Burgemeester

De VVVo heeft bedacht om de nieuwe voorziening op feestelijke wijze te presenteren en te openen. Daarvoor wordt burgemeester Roger de Groot ingevlogen en wel op zaterdag 29 februari. Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt dit feestje op bescheiden, maar wel typische Anser wijze gevierd. De officiële opening vindt om 14.30 uur plaats. Bij het komende dorpsfeest in juni gaan de inwoners van Ansen zien hoe de nieuwe voorziening precies werkt. Het maakt het voor de organisatie makkelijker.