Voorzitter Meulenkamp en hoofdtrainer Zegwaard vertrekken per direct bij DOS'46: 'Vertrouwen enorm gedaald'

Nijeveen - Voorzitter Frank Meulenkamp en hoofdtrainer Pascal Zegwaard hebben deze week hun taken neergelegd bij DOS’46 uit Nijeveen. Roger Hulzebosch vervult zaterdag de rol van hoofdcoach bij de nummer vijf van de Korfbal League.

,,Na enkele gebeurtenissen tijdens de afgelopen weken was bij mij het vertrouwen enorm gedaald,” stelt Zegwaard in een persbericht van de club. ,,Daarmee was ook het plezier en dus de basis voor samenwerking verdwenen.” Wat er precies is voorgevallen, is nog onduidelijk.

Per direct

Meulenkamp trok na het vertrek van Zegwaard ook zijn conclusies. ,,Na de gesprekken met de A-selectie en de technische commissie in de afgelopen weken, met uiteindelijk helaas ook het vertrek van Pascal tot gevolg, heb ik voor mezelf moeten besluiten om per direct mijn taken neer te leggen.”

De voorzitter maakte eerder bekend om na dit seizoen te stoppen, maar maakt nu het seizoen niet meer af.

Het bestuur van DOS’46 laat weten dat ze het vertrek van de beide mannen betreurt. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe invulling van de functies voor hoofdtrainer en voorzitter.

‘Positieve weegt niet meer op tegen negatieve’

,,De manier waarop mijn bestuurstijd ten einde komt is plotseling en had ik ook graag liever anders gezien,” aldus Meulenkamp. ,,Maar ik blijf een trots lid van DOS’46 en kan ook tevreden terugkijken op de zaken die we in de afgelopen vier jaar hebben gerealiseerd.’’

Zegwaard: ‘Helaas wegen de positieve dingen voor mij nu even niet meer op tegen de negatieve. Het is jammer dat het zo is gelopen en ik wens DOS’46 succes voor de toekomst.”