DOS'46 sluit rampweek ook nog af met thuisnederlaag

Nijeveen - DOS'46 beleefde een bizarre week met het opstappen van zowel de voorzitter als de hoofdtrainer. Op sportief vlak was de thuiswedstrijd een zeer belangrijke, met het oog op het bereiken van de play-offs. Thuis tegen DVO/Accountor werd echter verloren met 19-22 waardoor de top 4 halen een utopie lijkt. Interim-coach Roger Hulzebosch zag zijn ploeg vooral na rust niet thuis geven.

DOS'46 begon stroef aan het duel en stond tot 2-3 steeds op achterstand. Bij 4-3 nam het voor de eerste maal de leiding, om vervolgens weg te lopen naar een ruime 8-4 voorsprong. Dat verschil stond bij 10-6 na 20 minuten nog steeds op het scorebord, maar in de slotfase van de eerste helft nam DVO het initiatief over. De Bennekommers scoorden vijfmaal op rij (10-11) en hadden daarmee het gat volledig gedicht. Bij rust stond het 12-12 en maakte het publiek zich op voor een spannende tweede helft.

Lastige situatie

Na rust waren meteen de eerste twee treffers voor DVO (12-14) dat daarmee direct DOS'46 in een lastige situatie bracht. De Nijeveners moesten in de achtervolging en kwamen nimmer meer op gelijke hoogte. DVO nam bij 15-18 een marge van drie treffers en daarmee was het duel gespeeld. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 19-22 en gingen daarmee in de stand over DOS'46 heen. Voor de Nijeveners is het echter op dit moment naast de nederlaag veel belangrijker om de rijen binnen de vereniging gesloten te houden, na het opstappen van de voorzitter en de hoofdtrainer.