Jolien Damsma geeft inspirerend optreden

Vledderveen - Dorpscentrum De Heidehoek in Vledderveen was de place-to-be zaterdagavond 22 februari. Dorpsgenote Jolien Damsma presenteerde daar haar eerste single, met als titel We are the dreamers.

Jolien vertelt: „Ik heb dit lied geschreven om stil te staan bij mensen die mij geïnspireerd hebben in het volgen van hun dromen. In het nummer zing ik over Martin Luther King, Rosa Parks, Helen Keller en Neil Armstrong. Stuk voor stuk hebben ze mij en ik denk vele anderen geïnspireerd met hun wilskracht en de dromen waarvoor ze gestreden hebben. Ze hebben laten zien dat wij als mensen in staat zijn om onze dromen te verwezenlijken. Ik hoop dat het nummer mensen bemoedigd om zelf ook hun dromen te volgen.” Het lied is binnenkort te beluisteren op Spotify, Apple music en een clip op YouTube.

En zo droomde een goed gevulde zaal weg bij de mooie verhalen die ze vertelde over haar jeugd in het dorp en haar haast spirituele ervaringen tijdens de fietstochten naar school die ze onder andere vertolkte in het lied 16 Birds.

Naast ander eigen werk zoals Evergreen, Adventure grows on trees, Desert Land, Broken pieces en Rolling Stone, zong ze ook covers van Joni Mitchell, Carole King, Fleetwood Mac en het met passie gezongen nummer My heart will go on van Céline Dion. Woorden van dank waren er voor haar ‘muzikale moeder’ Elly Zuiderveld met wie ze Elly’s lied Tegenwind zong.

Jolien werd begeleid door Jan Borger (toetsen), Richard Jansen (percussie en drums) en Ruben Bekx (bas). Naast Elly zong ook Sera van der Vijver mee, die onlangs nog als winnares te zien was in ‘All Together now’ van RTL4.