Schrijvers strijken neer in Steenwijk en regio

Steenwijk - De aftrap van de 33ste editie van het Schrijversfestival Steenwijk is zoals gebruikelijk de traditionele Steenwijkerlandse Taal- en Kennisquiz.

Deze vindt maandag 2 maart plaats in Café Gelderingen in Steenwijkerwold (aanvang 20.00 uur). De presentatie is ook dit jaar in handen van Jannes Mulder. De quiz is samengesteld door George Huisman, Janet Marinus en Steven de Jonge. Samen met wethouder Marcel Scheringa vormen zij tevens de jury.

Nu al meer dan 100 inschrijvingen

De deelnemers worden getest op hun kennis over Steenwijkerland. De vragen gaan over gebeurtenissen, gebouwen, straten of personen, en bestrijken hiermee ook de gehele gemeente. Er zijn al 102 inschrijvingen. „Dat lijkt dan (met nog een week te gaan) weer meer dan de editie 2019 te worden”, aldus bert beltman van de organisatie. „Er gaat (met de capaciteit van Gelderingen in het achterhoofd) dan ook bijna een slot op de inschrijvingen.”

Hetty Kleinloog geeft woensdag 4 maart een les scenarioschrijven bij RSG Tromp Meesters. ‘s Avonds (20.00 uur) belicht ze hetzelfde thema in de bibliotheek van Vledder.

Vrijdagavond 6 maart (20.00 uur) geeft Angelie Sens in de Steen in Willemsoord een lezing over Johannes van der Bosch. Zij schreef ‘Kolonieman’, een biografie over Johannes van de Bosch. Thema is: ‘Met de beide benen op de grond of toch een beetje megalomaan?’

Maarten van Rossem

Dinsdag 10 maart (20.00 uur) komt historicus en schrijver Maarten van Rossem (ook bekend als jurylid van De Slimste Mens en het tv programma ‘Hier zijn de Van Rossems) naar De Meenthe (20.00 uur). Hij brengt zijn programma Lachen en Leren.

Donderdag 12 maart (20.15 uur) komt het duo Giphart & Robben naar het Vestzaktheater van de Meenthe met het programma ‘Ja’. Een energieke en vrolijke voorstelling vol literair variété.

Eveneens in het Vestzaktheater gaat dinsdag 17 maart (20.00 uur) schrijver Frank Westerman in op zijn boek De wereld volgens Darp.

Vrijdag 20 maart (20.00 uur) komt Clairy Polak naar Blokzijl, waar zij in de Vermaning – i.s.m. ’t Lam – het programma ‘Voorbij, voorbij’ brengt.

Donderdag 26 maart (20.15 uur) brengt Johanneke ter Steege haar theaterprogramma ‘Muntjes duiken tussen haaien’ in het Vestzaktheater.

Vrijdag 27 maart (20.00 uur) houdt Geert Mak een lezing over zijn werk in de Grote Kerk in Steenwijk.

Maandag 30 maart (20.00 uur) is Boekenweekgeschenk-auteur Annejet van der Zijl te gast in het Vestzaktheater, waar ze wordt geïnterviewd door Tanya Commandeur.

Tot slot spreekt Ad van Liempt op dinsdag 31 maart in de bibliotheek aan de Meppelerweg over De Bevrijding.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek in Steenwijk, het Steenwijks Boekhuys, de website of tel. 06 47359056.

Meer informatie: www.schrijversfestival.nl.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!