Herberg 't Plein is weer het decor van de sportquiz

Meppel - Sportliefhebbers uit Meppel en wijde regio kijken er elk jaar reikhalzend naar uit: de sportquiz in Herberg ‘t Plein. De dertiende editie van het evenement gaat van start op woensdag 4 maart.

Ook dit jaar wordt weer gestreden om mooie prijzen en eeuwige roem. Organisator Jaap de Boer heeft, zoals de deelnemers van hem gewend zijn, aansprekende presentatoren vastgelegd. Programmamaker Frank Evenblij bijt op woensdag 4 maart het spits af tijdens de eerste voorronde.

Op woensdag 11 maart komt voormalig tennisster Kristie Boogert naar Meppel. Zij werd in 1991professional en won in datzelfde jaar het ITF-toernooi in het Franse Le Havre. Tegenwoordig is zij verslaggeefster bij Eurosport en presentatrice bij Ziggo Sport.

Een week later is oud-tennisprof Jacco Eltingh de gastheer in het horeca-etablissement aan het Prinsenplein. Eltingh is inmiddels een goede bekende in Meppel. Hij presenteerde gedurende meerdere jaren het Sportgala van de Meppeler Courant en was de afgelopen jaren de presentator van de finale van de sportquiz.   

De finale op woensdag 25 maart staat ditmaal onder leiding van schaatsster Melissa Wijfje. Zij werd in 2014 juniorenwereldkampioene op de 1500 meter en de ploegenachtervolging en is de afgelopen jaren met enige regelmaat actief geweest in het wereldbekercircuit. 

Bjorn Westera Trofee

Een vast onderdeel van het evenement is de strijd voor teams om de Bjorn Westera Trofee, ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden Meppeler. De presentatie is weer in handen van zijn vriend Abe Wolting.

Wie wil deelnemen aan de individuele sportquiz of met een team wil strijden voor de eeuwige roem kan zich opgeven aan de bar van Herberg ’t Plein aan het Prinsenplein of per mail: info@herberghetplein.nl.

Zowel de voorronden als de finale gaan om 20.30 uur van start.