Werkstraf voor jonge automobilist uit Ruinen die tegen boom reed (vriend ernstig gewond)

Voor het veroorzaken van een ongeval waarbij zijn vriend ernstig gewond raakte, is een 20-jarige man uit Ruinen veroordeeld tot 80 uur werkstraf. Ook heeft de rechtbank hem een rijontzegging van een half jaar opgelegd (helft voorwaardelijk).

De man was op 12 december 2018 met een destijds 15-jarige vriend vanuit Ruinen op weg naar Koekange. Hij mocht de auto van de moeder van zijn kameraad lenen. In een flauwe bocht op het Oosteinde botste hij met de auto tegen een boom. Zijn vriend op de bijrijdersstoel kwam bekneld te zitten. Hij liep gebroken ribben, een gebroken borstbeen, twee beenbreuken, een gescheurde milt en longletsel op.

Aanmerkelijk onvoorzichtig gereden

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de automobilist harder reed dan de maximaal toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De kilometerteller stond na de klap tegen de boom stil op 110 kilometer per uur. Of de bestuurder echt 110 heeft gereden, staat volgens de politie niet vast. De jonge automobilist heeft verklaard dat hij afgeleid werd door de autoradio. De rechtbank heeft hem schuldig bevonden aan aanmerkelijk onvoorzichtig rijden.