Meppelse brengt boek ‘Ultiem Beroepsonderwijs’ uit

Meppel - Jennifer Wessels Boer heeft dinsdagmiddag haar boek Ultiem Beroepsonderwijs gepresenteerd op het Zone.College in Zwolle. De presentatie van de Meppelse was tevens het moment dat het boek de verkoop in ging.

Jennifer Wessels Boer werkte 15 jaar lang als docent en schoolleider en richtte daarna haar adviesbureau PraktijkExperts, strategisch partner voor innovatief onderwijs, op. Ze ondersteunt scholen bij het maken van actueel en aantrekkelijk beroepsonderwijs. De vernieuwende aanpak die ze bij 6 scholen toepaste, bleek succesvol in het verhogen van de tevredenheid van studenten en het bedrijfsleven.

Hoger plan

Met haar boek biedt Jennifer handvatten om het beroepsonderwijs naar een hoger plan te tillen. „Het beroepsonderwijs luidt de noodklok. Onderwijsteams zitten vast in een systeem van bureaucratische processen die steeds verder zijn opgetuigd”, legt de Meppelse uit. „Het is tijd om terug te gaan naar de basis, terug naar waar het echt om gaat: actueel en aantrekkelijk onderwijs. Opleidingen die aansluiten bij wat het bedrijfsleven vraagt.”

Ultiem Beroepsonderwijs is te koop via bol.com, managementboek.nl en via de website: www.ultiemberoepsonderwijs.nl.