Vrienden van De Wiek live gaan weer optreden

De Wijk - De muzikale vrienden uit De Wijk gaan weer samen optreden. De laatste keer dat deze gelegenheidsband speelde dateert alweer van twee jaar geleden. Tijdens Koningsnacht op zondag 26 april wordt er daarom weer een feestje gebouwd in dorpshuis de Havezate.

Het is voor het eerst dat er live muziek klinkt tijdens Koningsnacht in De Wijk. „Het begon toch weer te kriebelen bij de muzikanten. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en dit op touw gezet”, vertelt een van de muzikanten.

Flink aan de bak

De gelegenheidsband voor Wiekers, met Wiekers en door Wiekers is al vanaf begin dit jaar bezig met repeteren. De muzikanten moeten flink aan de bak, want het repertoire verschilt van eerdere optredens en is grotendeels nieuw.

Vele enthousiaste muzikanten uit het dorp doen hier aan mee. Sommigen zingen of bespelen al jaren een instrument in een band, koor of bij een muziekvereniging. Anderen zijn nog niet zo lang bezig en hebben weinig of geen podiumervaring. Dit alles heeft gezorgd voor bijzondere en verassende combinaties. Ook blazers van Apollo zijn van de partij.

Het repertoire dat deze avond voorbij komt is heel divers en varieert van Soul, Funk en Nederlandstalig tot Pop, Rock en Top 40. De avond is in verschillende blokken opgedeeld. Aanvang 21.00 uur.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!