‘Meppers’ van CSG Dingstede gaan door naar Assen

Meppel - De 11 winnaars van het Model European Parliament op Dingstede mogen door naar Assen. Hier gaan zij met andere Drentse jongeren in debat over maatschappelijke kwesties.

Het Model European Parliament (MEP) is een terugkerend onderdeel op CSG Dingstede, waarbij de leerlingen uit atheneum 4 hun debatvaardigheden kunnen verbeteren. Het MEP is een simulatie van het Europees parlement voor scholieren. Het biedt middelbare scholieren uit heel Europa de kans om ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor de grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. De leerlingen maken kennis met de kunst van kritische besluitvorming. Het MEP kent 4 niveaus: lokaal (op school), provinciaal, nationaal en internationaal.

Niveaus

Het MEP op Dingstede eindigt in het stadhuis van Meppel. Vervolgens worden de leerlingen die het beste gepresteerd hebben, geselecteerd om naar het volgende niveau door te stromen. Eerst naar het MEP in het provinciehuis en vervolgens naar de Tweede Kamer in den Haag. Als ze het goed blijven doen, komen ze bij het internationale MEP. Dit vindt plaats in een Europese hoofdstad. De leerlingen houden aan dit programma verbeterde debatvaardigheden, een oplossingsgerichte werkhouding en een aantal mooie certificaten over.

Mepper

De bekendste ‘Mepper’ van Dingstede is Nathali Machool. Het is haar namelijk gelukt om als voorzitter helemaal tot het internationale MEP te komen. Zij heeft er veel ervaring opgedaan, een leuke tijd beleefd en een hoop certificaten aan overgehouden.