Henk Locht en Anja Winters willen dat mensen gaan nadenken over het paasverhaal

Nijeveen - Samen stilstaan bij het paasverhaal op een bijzondere manier. Dat is de bedoeling van de E-meeting op zondagochtend 15 maart in Nijeveen. Henk Locht en Anja Winters brengen er het stuk ‘Pasen is geen eitje’.

De dienst is een initiatief van de gezamenlijke kerken van Nijeveen en Kolderveen en begint om 10.00 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk. Voor de kinderen is er kinderkerk en oppasdienst.

Henk Locht en Anja Winters werken al maanden aan een tweeakter 'Pasen is (g)een eitje'. Een verhaal waarin het duo deels het Bijbelverhaal vertelt en deels een soort toneelstuk opvoert met videobeelden en muziek van Hans van Dongen. Ze vertalen het Bijbelse paasverhaal naar de actualiteit van nu.

De mensen worden meegenomen in de stilte - muziek - toneel en licht om de paasboodschap op eigentijdse wijze heel persoonlijk te maken en dicht bij ieders gevoel. In een wereld waar op dit moment zoveel gebeurt, zoeken de mensen naar rust, vertrouwen en bemoediging.

Samenwerking

Henk Locht en Anja Winters hebben vorig jaar de samenwerking weer opzocht en voerden een soortgelijk stuk op tijdens de Paaswake in De Bron in Staphorst. De twee kennen elkaar van toen Henk ook nog in Nijeveen woonde en zij samen een rol hadden in het toneelstuk ‘een man genaamd Judas’.

Anja speelt in deze tweeakter de Goddelijke Wijsheid. Henk speelt een man die gescheiden is, in geldnood verkeert en zijn kinderen nauwelijks ziet. Hij oordeelt over alles en iedereen en heeft overal een mening over. In zijn droom verschijnt de Goddelijke Wijsheid.

Het duo wil graag dat mensen gaan nadenken over het paasverhaal. Dat is volgens hen veel meer dan eieren en de paashaas. Het is een verhaal van opoffering en liefde van God naar de mensen. „Het is evangelisatie. We gunnen mensen het geloof, want het geeft rust, kracht en troost.”