Paasontbijt voor het goede doel

Diever - Twee vers gebakken broodjes, een mini paasstol, zoet en hartig beleg, boter, sap, yoghurt, fruit en een eitje. De ingrediënten voor een heerlijk uitgebreid paasontbijt dat Jannes Jonker en Frans Gerding op eerste paasdag verzorgen in Diever en omgeving.

De twee hopen op deze wijze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

Jannes Jonker uit Diever en Frans Gerding uit Hoogersmilde maken deel uit van het Team Riding4Nick dat ook dit jaar deelneemt een Duchenne Heroes, een gesponsorde mountainbiketocht van 700 kilometer door vijf Europese landen die in september wordt verreden. De opbrengst van de tocht wordt gebruikt voor onderzoek naar Duchenne spierdystrofie, een spierziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt.

Voor Jannes Jonker is het de derde keer dat hij als lid van het team Riding4Nick deelneemt aan de tocht. „Nick is onze 15-jarige teamcaptain. Hij is de zoon van vrienden en heeft Duchenne spierdystrofie. Deze spierziekte die vooral jongens treft, zorgt voor afbraak van de spieren. Uiteindelijk worden de ademhalingsspieren en de hartspier aangetast waardoor mensen die deze ziekte hebben rond hun 20ste levensjaar vaak niet meer zonder ondersteuning zelfstandig kunnen ademen”, zo vertelt de inwoner van Diever.

Ontbijtjes

Jannes en Frans gaan voor de tweede keer met het bezorgen van ontbijtjes op eerste paasdag geld inzamelen voor het goede doel. „Vorig jaar hebben we uiteindelijk liefst 260 paasontbijtjes mogen bezorgen in Diever en omgeving. Er waren zelfs ondernemers die hun werknemers verrasten met een ontbijtje. En het leuke is dat de volledige opbrengst van alle ontbijtjes naar Duchenne Heroes is gegaan”, zo zegt Jannes Jonker die zelf ook al jaren tegen een ernstige ziekte vecht. Hij vervolgt: „Ook dit jaar worden wij weer gesteund door verschillende ondernemers in Westerveld die belangeloos meewerken. Daardoor gaat de gehele opbrengst van alle verkochte ontbijtjes weer naar het goede doel.”

De twee verwachten dit jaar meer ontbijtjes dan vorig jaar te verkopen. „De eerste bestellingen zijn alweer binnen”, zo vertelt Jonker die in het dagelijks leven conciërge is op Stad & Esch Diever. „Voor 7,50 euro komen wij op eerste paasdag voor 09.30 uur het ontbijt bij de mensen thuis bezorgen. Dat is natuurlijk geen geld. Zeker wanneer je ziet hoe uitgebreid het ontbijt is.”

Aan de ontbijtactie is wel een voorwaarde verbonden. Wie zich wil laten verwennen met een ontbijtje aan huis, moet wel in een straal van 15 kilometer rond Diever en Hoogersmilde wonen.

Belangstellenden en bedrijven kunnen hun bestelling met naam en adresgegevens voor 1 april doorgeven via e-mail:ontbijtvoorduchene@gmail.com of via WhatsApp: (06) 51579356. Meer info over het team en de actie via: www.riding4nick.nl.

Door Arjan Jonkers


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!