MSC-Amslod weet weer wat winnen is

Emmen – Na weken van alleen maar dikke nederlagen slikken, weet MSC-Amslod weer wat winnen is. In Emmen werd zondagmiddag de directe concurrent in de strijd om degradatieplekken vv Emmen met 2-0 verslagen.

 

MSC neemt na dit seizoen afscheid van het prestatievoetbal op zondag. Sinds dat half januari bekend werd, ging de spelersgroep en de technische staf door Nederland als een lamgeslagen bokser. In Emmen werd zondag de rug gerecht. In een weinig hoogstaand duel toonden de Meppelers karakter en sleepten een overwinning uit het vuur. Dat gebeurde in een wedstrijd waarin de wit-zwarten na twinitig minuten op voorsprongf kwamen. Nadat eerst de thuisploeg uit een vrije trap de lat had geraakt en Soufiane El Kadouri dat namen MSC ook deed, was het Noah Schuurman die wel doel trof. De aanvaller nam met win tegen van zo’n dertig meter de bal op zijn pantoffel en zag deze in de kruising belanden. Gesterkt door de voorsprong bleef MSC loeren op de counter. De Meppelers kregen kansen op 0-2, maar scoorden voor rust niet meer.

Corner

Na rust gebeurde dat wel. Nadat eerst El Kadouri een geweldige kans voorlangs had geschoten, mocht Jim Veltmaat zijn tweede corner nemen. Waar zijn eerste inzet net langs de tweede paal achter het vijandelijke doel belandde, was zijn tweede poging succesvoller. Veltmaat draaide met de wind mee, de bal ineens  bij de tweede paal in het doel van vv Emmen. De thuisploeg probeerde daarna wel MSC onder druk te zetten, maar speelde veel te slordig om gevaarlijk te worden. MSC daarentegen kreeg volop ruimte om te counteren, maar benutte de ruimte niet. Het bleef daarom bij 0-2.