Stotijn notariaat geeft een lezing over levenstestament in Ruinerwold

Ruinerwold/De Wijk - Steeds meer mensen vragen zich af of een levenstestament of algehele notariële volmacht ook voor hen van belang is. Stotijn notariaat & mediation hield hierover de laatste jaren regelmatig lezingen. De belangstelling voor dit onderwerp is nog steeds groot. Op woensdag 25 maart houdt Stotijn notariaat wederom een gratis lezing in het voormalige Raadhuis in Ruinerwold.

Voorzorgsmaatregelen

„Situaties als wilsonbekwaamheid door dementie of een beroerte, we denken er liever niet over na”, legt Johan Stotijn uit. „Evenmin over het idee dat u in coma kunt geraken. Het zijn situaties die ons overkomen en overvallen. Met een Levenstestament of Algehele Volmacht zorgt u ervoor, dat wanneer zich zoiets voordoet, er in juridische zin voorzorgsmaatregelen zijn getroffen voor uw naaste familie, financiën, uw onderneming enzovoort.”

Levenstestament

Een Levenstestament is een document waarin mensen een aantal zaken vastleggen voor het geval er tijdens het leven iets gebeurt, waardoor het niet meer mogelijk is om zelf te handelen. Of dat mensen bijvoorbeeld door een ongeluk of ziekte niet meer in staat zijn om belangrijke zaken – privé of zakelijk – te regelen. „Met een levenstestament houdt u zelf de regie over uw eigen leven, zaken en financiën, doordat u daarmee vastlegt wie voor uw zaken regelt wanneer u dat zelf niet (meer) kunt.”

Een Levenstestament kan altijd worden gewijzigd of herroepen door een nieuwe notariële akte. Het document kan niet zomaar thuis worden verscheurd, zoals bij een codicil wel het geval is.

Meer informatie is te vinden op: www.stotijnnotariaat.nl/lezing. Daar kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Of bel 0522–440473.