Twee 'Dossers' stappen over naar Fortuna

Nijeveen - Marieke Klaver en Harjan Visscher spelen vanaf volgend korfbalseizoen in het shirt van Fortuna/Delta Logistiek. Dat hebben zij dinsdagavond de A-selectie van DOS’46 meegedeeld.

Marieke Klaver speelt sinds de welpen bij de Nijeveense club en doorliep dus de volledige jeugdopleiding. Met DOS’46 A1 won de Nijeveense een zaaltitel, een veldtitel en ook werd ze eenmaal tweede in het Rotterdamse Ahoy. Sinds haar achttiende speelt ze in de A-selectie en in haar debuutjaar maakte ze, onder coach Herman van Gunst, ook haar eerste minuten in DOS’46 1. Sindsdien korfbalt ze in ‘het vlaggenschip’ of zit ze er dicht tegenaan. In het seizoen 2014-2015 maakte ze deel uit van de selectie, die naar de Korfbal League promoveerde. Ze won afgelopen seizoen met DOS’46 de Nederlandse veldtitel en begin dit seizoen de Supercup.

Klaver, die bij DOS’46 veel jeugdploegjes getraind heeft en ook actief was als leidster van de kampweek en het sporttechnisch weekend: „Ik heb bij DOS’46 een mooie en leuke tijd gehad en ik heb hier altijd met veel plezier gekorfbald. Hier na achttien jaar een einde aan laten komen is een moeilijk besluit geweest. Bij Fortuna spelen is een nieuwe uitdaging, want alles om me heen wordt anders. Ik krijg niet alleen nieuwe medespelers en coaches, maar ook een nieuwe woonplek en als ik afstudeer ook een nieuwe baan. Ik wil iedereen bedanken voor een ontzettend mooie tijd. Ik had nergens anders willen beginnen en me ontwikkelen. Ik ga sporthal De Eendracht nog vaak met veel plezier opzoeken.”

Relatie

Harjan Visscher kwam in 2013 over van het Kamper Wit-Blauw om van DOS’46 A1 deel uit te maken. Met dat team won hij zowel de Nederlandse titel in de zaal als op het veld. Een jaar later werd de destijds zeventienjarige Visscher door hoofdcoach Daniël Hulzebosch overgeheveld naar de A-selectie.

Visscher, die bij DOS’46 een relatie kreeg met Marieke Klaver: „Ik ben in een warm bad terechtgekomen en heb me altijd thuis gevoeld bij DOS’46. Ik heb me hier verder kunnen ontwikkelen en heb mede door DOS’46 alle nationale jeugdselecties doorlopen en het geschopt tot TeamNL Korfbal, waarmee ik zelfs wereldkampioen ben geworden. Ik heb hier veel mooie momenten meegemaakt.”