Wedstrijden Meppeler Minidivisie afgelast

Meppel - De besturen van MSC-Amslod, FC Meppel en Alcides hebben donderdag besloten de wedstrijden die zaterdag in het kader van de Meppeler Minidivisie gespeeld zouden worden, niet door te laten gaan.

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus zijn de drie besturen van mening dat activiteiten waarvoor de organisatieverantwoordelijkheid bij de verenigingen ligt, op dit moment beter even uitgesteld kunnen worden.

Jongens en meisjes

Aan de Meppeler Minidivisie nemen naast kinderen van deze drie Meppeler clubs ook jongens en meisjes van SVN’69 uit Nijeveen, vv Staphorst en SC Rouveen deel. De onderlinge wedstrijdjes, die zaterdag gespeeld zouden worden op het hoofdveld van MSC-Amslod, worden wekelijks bezocht door veel ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden.
De overige wedstrijden van Meppeler teams die dit weekeinde onder verantwoordelijkheid van de KNVB gespeeld moeten worden, gaan vooralsnog wel door. De KNVB staat in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die zich met de coronavirus-problematiek bezighouden.

Nauwlettend

De KNVB houdt alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten op basis van het advies van de RIVM en GGD door de (lokale) overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan volgt de KNVB die op.