Topbadmintonster Imke van der Aar zet leden Meppeler Meppers flink aan het werk

Meppel - Alle topsport in Nederland is deze donderdag stilgelegd vanwege het coronavirus. Geen korfbaltrainingen, geen hockeywedstrijden. Maar in de Meppeler sporthal Het Erf geeft topbadmintonster Imke van der Aar, Nederlands kampioene van 2019 in het gemengd dubbel, ’s avonds gewoon twee badmintonclinics.

Ze greep afgelopen weekend met haar team BC Drop Shot, de oudste badmintonvereniging van Nederland, net naast de landstitel. Daarnaast speelt Imke in Denemarken nog competitiewedstrijden.

Ze is hier op uitnodiging van badmintonclub Meppeler Meppers. Die vereniging viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met vele jubileumactiviteiten. Een daarvan is dit tweetal clinics, eerst voor de jeugdleden en daarna voor de senioren.

Demonstratiewedstrijd

De masterclass badminton van Imke van der Aar trekt veel bekijks, want de tribune van Het Erf zit vol met belangstellenden. De 22-jarige badmintonster ruimt tussen de twee clinics tijd in voor een demonstratiewedstrijd. Eerst mogen drie junioren met en tegen haar spelen, daarna betreden een paar senioren het veld. De Meppers verliezen nipt van deze topper: 13-15.

Imke van der Aar, die in 2019 brons won met het Nederlands team tijdens het Europees kampioenschap voor landenploegen, zet de leden van Meppeler Meppers flink aan het werk op deze donderdagavond. Eerst is er een pittige warming-up met veel lastige opdrachten, waarbij menigeen met diverse moeilijkheden te kampen heeft. Daarna volgt de masterclass, waarbij Imke ‘tips en tricks’ geeft over bepaalde slagen en waarbij ze de nodige oefeningen uitzet. Als dubbelspelspecialiste - ze staat samen met Ruben Jille op de 193e plaats van de wereldranglijst in het gemengd dubbel - legt ze de focus op het dubbelspel.

Meppeler Meppers bestaat op 15 april 2020 precies vijftig jaar. Dat wordt op zaterdag 18 april groots gevierd met een reünie. Samen met leden en oud-leden worden dan oude herinneringen opgehaald. Aanmelden hiervoor kan via de site van Meppeler Meppers.