NLdoet in Frans Halsstraat gaat gewoon door: ‘We zijn met 15 man en buiten op verschillende plekken bezig’

Meppel - „We hebben als bestuur van de buurtvereniging heel kort appcontact gehad over het wel of niet doorgaan. Maar we zagen geen risico.” Het Oranje Fonds riep alle deelnemende organisaties op om af te zien van NLdoet zaterdag, vanwege het coronavirus. Maar in de Frans Halsstraat is gewoon hard gewerkt.

„We zijn met een man of 15 à 20 en we zijn buiten op verschillende plekken bezig. En allemaal in een niet risicovolle leeftijd”, verklaart Tineke Bergsma namens buurtvereniging Frans Halsstraat.

Poorten van wilgentakken

In het parkje achter de Frans Halsstraat zijn de inwoners van de straat druk bezig. De kinderen ruimen alle rommel uit de bosjes op en knappen het speelbos op. Andere inwoners zijn druk bezig met het herstellen van poorten, gemaakt van wilgentakken. De poorten leiden naar het speelbos en de speelhut. „Weer klaar om lekker in te kunnen spelen. Het weer werkt ook mee. Het is heerlijk om zo met elkaar bezig te zijn”, zegt Tineke Bergsma.

De herstelwerkzaamheden zijn flink nodig. De poortjes zijn vorig jaar tijdens NLdoet neergezet, maar sloegen niet goed aan. Deels door het droge voorjaar. „Het staat natuurlijk tussen bomen, dus hadden ze het moeilijk.”

Jeugd sloopt poortjes

Tineke: „Maar, helaas vond sommige jeugd het ook nodig om het uit elkaar te trekken. We hebben juist gekozen voor poortjes en een hut omdat het bos steeds meer kaal getrokken werd. Door dit te maken hadden we de hoop dat er meer te spelen was en het slopen van bomen zou stoppen. Er werd meer gespeeld en minder gesloopt, maar nu was het bouwsel aan de beurt. We hopen dat ze het nu met rust zullen laten en het voldoende regent de komende tijd om het ook echt groen te laten worden.”

Tussen al het drukke wordt er aan de picknicktafel - „Die ook door gezamenlijke initiatieven is neergezet” - koffie en ranja gedronken en na afloop wordt er nog gezellig met elkaar een drankje gedaan.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!