Predikant en journalist roepen op tot steunbetuiging aan medisch personeel

Regio - Bart Trouwborst, predikant van de Hervormde gemeente in Nieuwleusen is een initiatief gestart om het medisch personeel in de ziekenhuizen een hart onder de riem te steken.

Trouwborst plaatste zondag een berichtje op Facebook, waarin hij oproept om een kaartje te sturen naar een ziekenhuis of zorginstelling in de buurt. De oproep is inmiddels tientallen keren gedeeld. De dominee verwacht dan ook dat er in no-time een ‘bemoedigingsbord’ bij de personeelsingang van het ziekenhuis komt te staan.

Actie in Meppel

De predikant is niet de enige die zijn waardering voor het medisch personeel wil uiten. Ook de bekende Meppeler journalist Ton Henzen roept op tot een teken van respect.

Henzen is geïnspireerd door het initiatief in Spanje: klokslag 8 uur ’s avonds je balkon op gaan en minutenlang applaudisseren voor de medewerkers in de zorg.

„Zullen we dat vanaf maandagavond ook hier doen: je balkon op of de tuin in, op je vingers fluiten als beginsignaal en dan in je handen klappen voor alle medewerkers in de vitale sectoren in de strijd tegen het virus. Al is het maar een minuut voor een eerbetoon. Ik begin er mee!”, schrijft hij op Facebook.

Het bericht van Henzen is inmiddels bijna 75 keer gedeeld en tientallen mensen hebben toegezegd aan deze solidariteitsactie mee te doen.