Coronactief.nl houdt Drenten in beweging

SportDrenthe en Drenthe Beweegt hebben het platform coronactief.nl in het leven geroepen. Op dit platform plaatst SportDrenthe iedere dag filmpjes en tips om in beweging te blijven.

„Het sociale leven is platgelegd, de meeste mensen zitten thuis. Vaak nog onder de indruk van al deze ontwikkelingen. Onze jeugd zit thuis, want de scholen zijn dicht. Ouderen zitten thuis, want hun activiteiten zijn gecanceld. Van zitten wordt niemand beter en hoe fitter je bent, hoe beter je lijf een virus aan kan."

,,Wij willen jullie stimuleren om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Natuurlijk, binnen de ‘Corona’-afspraken die we voor de komende drie weken gemaakt hebben. Kijk op coronactief.nl”, luidt de oproep van SportDrenthe en Drenthe Beweegt.

Beweeglessen, challenges en wandelroutes

Speciaal voor de komende periode dat mensen gedwongen thuis zitten, niet op de sportclub terecht kunnen en kinderen niet naar school mogen is het platform coronactief.nl gemaakt. Denk aan beweeglessen voor ouderen, challenges voor de jeugd, wandel- en fietsroutes. Want je moet afstand in acht nemen, maar je mag zeker wel naar buiten.

Er is ook ruimte voor achtergrondartikelen waar je rekening mee moet houden met het oog op het coronavirus. Er zijn tips voor het gebruik van goede apps. En er worden activiteiten en initiatieven van anderen geplaatst, zoals challenges van de lokale sportverenigingen. Wie zelf een initiatief heeft kan dit aanleveren.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!