Thuis sommen maken, geen probleem!

Steenwijk - „Ik heb helemaal geen doei gezegd tegen de juf!” Dat was de reactie van de 8-jarige Elise Hendrikse, toen ze hoorde dat ze voorlopig niet naar school hoeft.

„Ze vonden het eigenlijk maar niks dat ze niet naar school konden”, vertelt moeder Esther Hendrikse-Schuurman. Haar twee dochters Novalie (11) en Elise (8) waren in eerste instantie niet blij dat ze hun vriendinnen niet konden zien. Ze vinden het prima dat hun school – Kindcentrum Claus – zo snel een rooster stuurde via de mail, zodat ze wisten waar ze thuis mee aan de slag konden.

„We staan gewoon om 8.00 uur uur op en beginnen dan met het schoolwerk”, zegt Esther. „Een ritme aanhouden vind ik wel belangrijk, we hebben immers geen idee hoe lang dit gaat duren. Als ze na een paar uurtjes klaar zijn, kunnen ze lekker spelen. Elise vindt het leuk om te skeeleren. Het is niet druk buiten, weinig andere mensen, dus dat moet kunnen. En met mooi weer naar buiten is goed voor de weerstand.”

Ineens met z’n allen thuis

Het is wel een rare gewaarwording, ineens met z’n allen thuis: „Mijn man werkt nu thuis, ik ben nu thuis want ik werk in de horeca, wat ook ineens stil is gevallen, en de scholen zijn dicht… De oudste zit op het MBO (Landstede Zwolle), die hoort donderdag vermoedelijk meer van school. Maar ik ben blij met wat de school nu aanbiedt, dan hebben ze wat omhanden. Het is voor ons allemaal even wennen. Maar we maken ons niet te druk… laten we geen problemen maken die er nog niet zijn.”