Ook Skeelerklim van Steenwijk afgelast

Steenwijk - Als gevolg van de ontwikkelingen met het coronavirus heeft de KNSB besloten de start van het inlineseizoen voorlopig uit te stellen. Alle wedstrijden, zowel nationaal als regionaal, zijn tot 1 mei afgelast. Dat geldt dus ook voor de Skeelerklim van Steenwijk, die voor woensdag 29 april was gepland.

De organisatie in Steenwijk hield enigszins rekening met deze afgelasting, hoewel al de nodige voorbereidingen waren getroffen. Behalve door de Klim van Steenwijk is ook een streep gehaald door de marathons in Heerde (13 april) en Rijssen (18 april). Dit waren de eerste drie wedstrijden van een competitie van 10 marathons om de KNSB Inline Cup.

„We willen iedereen duidelijkheid bieden”, zegt technisch directeur Remy de Wit van de KNSB. Hij heeft dinsdag overleg gevoerd over de ontstane situatie met Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB en René de Klein, voorzitter van de sectie inlineskaten.

Om rust en duidelijkheid te scheppen besloot het driemanschap tot de maatregel om alle wedstrijden van april af te gelasten. „Gezien de omstandigheden met het coronavirus is dit de best denkbare oplossing”, aldus De Wit.