Platform gehandicapten wil maatregelen voor parkeren

Dalfsen - De kosten voor het verstrekken en verlengen van een gehandicaptenparkeerkaart in de gemeente Dalfsen moet met ingang van 1 januari 2021 gratis worden.

Dit is de strekking van de brief van het Stichting Platform Gehandicapten aan het college van burgemeester en wethouder, de gemeenteraad en de leden van de participatieraad.

Voor gehandicapten zijn op veel plaatsen in de gemeente parkeerplaatsen. Wie daar gebruik van wil maken moet een parkeerkaart bezitten, die alleen verstrekt wordt aan wie daar volgens allerlei criteria recht op heeft. In de praktijk betekent dat een keuring waarna de aanvrager een parkeerkaart krijgt. Aan de keuring zijn kosten verbonden maar ook het verlengen van de parkeerkaart die voor een aantal jaren wordt toegewezen.

In de brief stelt voorzitter van het Platform Fietje de Vries van de Grift: „Iedere gezonde persoon in de gemeente Dalfsen kan overal gratis parkeren. Het voelt niet eerlijk dat je als gehandicapte wel moet betalen om van voorzieningen gebruik te kunnen maken. Waarom maken we het parkeren in Dalfsen voor gehandicapten uit de eigen gemeente ook niet gratis?”

„Is het niet mogelijk om in de begroting voor 2021 de kosten voor de gehandicapten parkeerkaarten onderdeel uit de laten zijn van de regeling bijzondere bijstand zoals dat ook gebeurt in de gemeente Hardenberg?” De voorzitter stelt verder ‘dat dan recht gedaan wordt aan een inclusieve samenleving en inclusieve denkwijze van de politiek’.