De vier voordelen van een dakkapel

Aangeboden door: Dakkapel-weetjes

Overweeg je om je huis binnenkort te verbouwen? Denk dan ook eens na over het plaatsen van een dakkapel. Je hebt het misschien niet door, maar deze uitbouw brengt allerlei handige voordelen met zich mee. Welke dat zijn, dat lees je hier.

1. Weinig onderhoud nodig

Ieder deel van je woning heeft af en toe wat onderhoud nodig, maar dat geldt niet voor je gloednieuwe dakkapel. Kies je voor een kunststof dakkapel, dan hoef je je namelijk geen zorgen te maken over het schilderen of schuren van de uitbouw. Kunststof is ontzettend stevig en doorstaat weer en wind, in tegenstelling tot hout. Een bijkomend voordeel: de gemiddelde dakkapel prijs ligt een stuk lager wanneer je voor een model van kunststof kiest.

2. Je hebt meer leefruimte

De belangrijkste reden om een dakkapel te plaatsen is natuurlijk om meer leefruimte te creëren. Je breekt namelijk het schuine dak van je bovenverdieping open, waardoor je veel meer van de ruimte kunt benutten. Zo verander je een kleine zolderkamer ineens in een groot paradijs. Door deze kleine verbouwing heb je genoeg ruimte voor een extra slaapkamer, je eigen kantoorruimte of die sportruimte waar je altijd al van droomde. Je woning voelt net wat ruimer aan en je hebt meer plek om je belangrijke spullen op te bergen.

3. Je woningwaarde stijgt

Het plaatsen van een dakkapel is een kleine investering. Tegelijkertijd verdien je deze kosten op den duur weer terug. Dat komt doordat de waarde van je huis stijgt wanneer je een dakkapel laat plaatsen. Je woning heeft ineens een stuk meer leefruimte en je creëert ruimere kamers waar je veel kanten mee op kunt. Dat is voor toekomstige kopers ontzettend aantrekkelijk. Zij zijn dus bereid om net iets meer te betalen, waardoor jij de kosten van de dakkapel gewoon weer terugverdient.

4. Je zorgt voor meer licht in huis

Heb je een kleine en donkere slaapkamer waar je het liefste zo min mogelijk tijd in doorbrengt? Dat verandert wanneer je een dakkapel installeert. Voorzie deze uitbouw meteen van een paar grote ramen, zodat je een prachtig uitzicht over je tuin hebt. Er komt meer zonlicht binnen, wat de sfeer in je slaapkamer direct verbetert. Dat zorgt ook nog eens voor een gezondere leefstijl, want het zonlicht verbetert je slaapritme en geeft je van nature meer energie.