Vogelfestival Westerveld volgt later dit jaar

Regio - Het Vogelfestival Westerveld van de Vogelwacht Uffelte e.o. gaat in verband met het coronavirus niet door op woensdag 29 april. Het festival op het terrein van de Holtinger Schaapskooi in Havelte wordt waarschijnlijk later dit jaar gehouden.

De organisatoren van het festival denken nu, afhankelijk van hoe het virus zich in ons land ontwikkelt, aan een datum in of kort na de zomervakantie (augustus) of tijdens de herfstvakantie (oktober).

Wat in elk geval wel doorgaat zijn de wedstrijden speciaal voor de kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen in Westerveld en Ruinerwold. Aan die kinderen is onder meer gevraagd foto’s te maken van de wilde eend, de ‘vogel van het jaar’ in 2020. De inzendtermijn daarvoor is nu met een maand verlengd tot 15 mei.

Fotowedstrijd gaat door

Een jury van regionale topnatuurfotografen beoordeelt welke drie kinderen in de drie schoolgroepen de origineelste, mooiste, leukste foto hebben gemaakt. Voor hen liggen fraaie prijzen klaar, die tezijnertijd door de burgemeester worden uitgereikt. Die negen prijswinnende foto’s zullen tijdens het Vogelfestival op groot formaat de hele dag tentoongesteld worden.

Ook kinderen, die het mooiste logo en de leukste naam van de nieuw opgerichte Jeugdwerkgroep van de Vogelwacht hebben gemaakt en bedacht, gaan met een prachtige verrekijker naar huis. De kinderen kunnen hun foto’s, logo’s en namen inzenden naar het e-mailadres jeugdcommissievwu@gmail.com . Met vermelding van hun naam, de naam van de school en de schoolgroep.

Op het Vogelfestival presenteren alle elf werkgroepen van de Vogelwacht zich. Zij willen dan met name jongeren laten kennismaken met allerlei aspecten van de natuur en met alles wat met vogels te maken heeft.