De ronde eettafel is echt een musthave!

Aangeboden door: Giga Meubel

Toe aan een nieuwe eettafel? Dan zit je met een ronde tafel helemaal goed. De rechthoekige of vierkante tafel is onze trouwe vriend, maar tegenwoordig zijn ronde tafels ook echt een trend. Een ronde tafel heeft vele voordelen staat ook nog eens erg gezellig in de huiskamer. Ben jij benieuwd naar de voordelen van een ronde tafel? Lees dan snel verder.

Tafelen in het rond

Het eetmoment is voor vele mensen en fijn moment van de dag. Tijdens het avondeten even gezellig je dag bespreken onder het genot van een heerlijke maaltijd. Dit moment wordt nog fijner wanneer je tafel een gezellige plek is om met elkaar aan te zitten. Wanneer je een ronde eettafel hebt kan je iedereen goed aankijken. Dit is erg prettig wanneer je met elkaar in gesprek bent en verhalen deelt. Een ander praktisch voordeel aan een ronde eettafel is dat je vrijwel overal goed bij kunt. Wanneer je een rechthoekige tafel hebt, moet je vaak vragen of iemand iets door wil geven. Bij een ronde tafel zal dit veel minder voorkomen omdat je veel gemakkelijker alle spullen zelf kunt pakken.

Nog meer voordelen

Een ronde tafel is makkelijk te verplaatsen. Hij zal sneller op een andere plek in de huiskamer passen in vergelijking tot een rechthoekige tafel. Ben jij iemand die wel houdt van veranderingen in het interieur? Dan is een ronde tafel van Giga Meubel ideaal voor jou! Een ronde tafel is de perfecte uitkomst wanneer jij een kleiner interieur hebt. Een ronde vorm neemt minder ruimte in beslag in vergelijking tot een rechthoekige tafel en zal ook nog eens erg gezellig staan.

Hier moet je op letten

Wanneer je een ronde eettafel wil aanschaffen moet van tevoren goed nadenken over een aantal zaken. Allereerst is het belangrijk om te meten hoeveel ruimte je hebt voor je tafel. Heb je een grote ruimte voor jouw tafel dan zal jouw tafel sneller passen dan wanneer je een kleine ruimte hebt voor je tafel. Houdt tijdens het meten rekening met de stoelen die nog om de tafel komen te staan.

Het is belangrijk dat je nagaat met hoeveel personen je aan de tafel wil zitten. Het is voornamelijk belangrijk dat je kijkt naar het aantal personen dat dagelijks om de tafel moet zitten. Aan een tafel met een diameter van 100 kunnen ongeveer 3 personen zitten. Wil je met meerdere personen aan tafel zitten? Kies dan voor een tafel met een diameter van 130-150. Hier kan je met 5-8 personen aan zitten. Ideaal om lekker aan te dineren.

Wil het aantal mensen dat aan jouw tafel zit nog wel eens afwijken? Dan is het verstandig dat je goed kijkt naar de tafelpoot. Kies in dit geval voor een tafelpoot die in het midden zit. Zo kan je gemakkelijk extra stoelen om de tafel zetten.

Een ronde tafel in jouw stijl

Ronde tafels zijn er in veel verschillende stijlen. Zo is er altijd wel een tafel die past in jouw interieur. Tegenwoordig zien we de industriële stijl veel terug in het interieur. Houd jij ook zo van deze stijl? Ga dan voor een tafel met een hout blad en een stalen poot. De combinatie van hout en staal zorgt voor een stoer, maar toch gezellig effect. Hout is echt een sfeermaker en zal in een ieder interieur te combineren zijn. Vind je staal te robuust in jouw woonkamer? Kies dan voor een tafel met een lichte houtkleur. Dit zal rustig en fris ogen in het interieur. Een tafel met een lichte houtkleur zal mooi staan in een Scandinavisch interieur. Ronde tafels zijn er ook in een gehele zwarte kleur of witte kleur. Tafels met marmer zijn tegenwoordig ook echt een trend. Marmer straalt luxe en sfeervol in het interieur staan.