Meppelse laat inwoners immuunsysteem boosten

Meppel - Een paar Meppeler ondernemers hebben een actie opgezet om het immuunsysteem te boosten. De actie is opgericht door de Meppelse Sylvia Holtslag, voedingsdeskundige en coach. „In deze tijd is het ontzettend belangrijk dat mensen goed voor zichzelf zorgen opdat zij een sterk immuunsysteem hebben, want daarmee kun je klachten als gevolg van het coronavirus verminderen”, zegt ze.

„Er zijn diverse manieren waarop het immuunsysteem geboost kan worden. Periodiek vasten in combinatie met gezonde voeding is daar één manier van. Maar ook bewegen, een positieve mindset en voldoende slaap zijn ontzettend belangrijk hierin. Mensen hebben veel meer invloed op hun eigen gezondheid dan zij vaak denken en er zijn heel veel dingen die ze zelf kunnen doen. Daar wil ik graag bij helpen.”

Daarom heeft ze de training Boost je immuunsysteem ontwikkeld. De training bestaat uit een heel pakket. Ze heeft daarbij ook Meppeler ondernemers benaderd om mee te doen. „Ik vind het zo ontzettend gaaf dat ondernemers direct enthousiast waren over deze actie en dat we zo hopelijk veel mensen mogen helpen, richting een sterk immuunsysteem en een positieve mindset.”

Pakket

In het pakket zit haar boek What IF?, dat ze afgelopen zomer uitbracht. Het is een receptenboek over de gezonde leefstijl Intermittent Fasting, ofwel periodiek vasten. Uit dit boek maakt De Brasserie een gerecht voor 2 personen en De Zuivelhoeve maakt een dessert voor 2 personen. Verder bestaat het pakket uit een week lang dagelijks een online thuisworkout/training van CrossFit Meppel en een online training van 4 lessen met live Q & A ‘Boost je immuunsysteem’ van Sylvia zelf.

Het pakket kan tot en met zondag 18.00 uur nog besteld worden via sylviaholtslag.nl/boostmeppel of telefonisch via 06 20476614. Per pakket wordt 2,50 euro gedoneerd aan de Voedselbank. „Voor tegoedbonnen voor de supermarkten voor mensen die het nodig hebben. Aangezien er een gebrek aan vrijwilligers is om de voedselpakketten uit te delen.”

De gerechten en het boek kunnen dan woensdag worden opgehaald bij de Brasserie in Meppel aan het afhaalloket. „Als mensen écht niet in staat zijn om het op te halen doordat zij niet mobiel zijn, kom ik het persoonlijk brengen. Dit laatste geldt alleen voor inwoners uit Meppel.”