Rokersruimte van Café de Wiekslag wordt coffeeshop de Wietslag

De Wijk Horecagelegenheden worden vanaf 1 april beboet als ze nog een rookruimte hebben. Maria Schűtzenhofer van café de Wiekslag heeft al een oplossing: „We hebben besloten dat we de leeggekomen rokersruimte gaan gebruiken als coffeeshop.”

De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Ook de speciale rokersruimte in café de Wiekslag gaat dus dicht. Schűtzenhofer is niet blij met het besluit van staatssecretaris Blokhuis. „Als de rokers hier niet meer mogen roken, betekend het dat ze buiten staan te roken op straat.” De eigenaresse van café de Wiekslag beseft ook dat de rokers misschien helemaal wegblijven. „En er moet hier ook brood op de plank komen. Bij de pakken neer gaan zitten is geen optie.”

De Wietslag

De horeca onderneemster heeft al een nieuwe invulling voor de ruimte die per 1 april wordt gesloten. „We hebben besloten dat we de leeggekomen ruimte gaan gebruiken als coffeeshop. Het wordt daarmee een verkooppunt van cannabis. Naast de functie van winkel heeft een coffeeshop ook de functie van ontmoetings- en ontspanningsruimte en gebruiksruimte voor cannabis.”

Op de dag dat de rokersruimte dicht gaat opent de Coffeeshop de Wietslag de deuren. Iedereen is om 20.00 uur welkom om een kijkje te nemen.