Dicky Heuckeroth schrijft gedicht aan Rutte: ‘kappers moeten dicht’

Staphorst - Kapper Dicky Heuckeroth roept minister-president Mark Rutte op om de kapsalons te sluiten. Het idee dat je 1,5 meter afstand moet houden van elkaar in een kapsalon niet haalbaar, zegt Heuckeroth. Hij deed dit in een video op YouTube, waarin hij een gedicht opdraagt aan Mark Rutte.

Heuckeroth vindt dat de kappers de handen ineen moeten slaan en moeten zeggen: ‘Dicht’.

Het RIVM vindt dat kapsalons open kunnen blijven, maar daar zijn de kappers het niet mee eens. Maandag werd al bekend dat een aantal ketens de deuren sluit. Het gaat om ketens die zijn aangesloten bij Kappersunited, zoals Cosmo Hairstyling, Kinki Kappers, BrainWash en Team Kappers. Samen hebben ze zo'n 600 vestigingen in het hele land. "De richtlijn om 1,5 meter afstand te houden is voor kappers niet na te leven en de voorzorgsmaatregelen wat betreft hygiëne die al zijn genomen in de kapperszaken zijn voor veel kappers en klanten niet meer voldoende', aldus deze ketens.

Aanleiding voor de sluiting zijn het NL-Alert dat de overheid gisteren stuurde, met de aansporing om afstand te houden van anderen, en een oproep van artsen om binnen te blijven. Er zijn in Nederland in totaal ongeveer 25.000 kapperszaken met 45.000 kappers. Veel van hen zijn eigen baas, zoals Dicky Heuckeroth.