Farmaceutische groothandel in Meppel beleeft drukke tijden

Het zijn drukke tijden voor Alliance Healthcare, een internationale farmaceutische groothandel, met meerdere vestigingen in Nederland. Aan de Oliemolenweg in Meppel heeft het bedrijf een distributiecentrum staan.

„We zijn met een bijzonder enthousiast team ontzettend druk aan het werk”, vertelt Branch Manager Hans ter Voorde. Het bedrijf heeft een oproep uitgedaan waarin het op zoek is naar tijdelijk extra personeel. „Gelukkig hebben we nog geen tekort, maar we hebben wel alvast deze oproep gedaan.” Het bedrijf heeft al bijgeschakeld qua personeel, waarbij het gelukkig veel studenten kan vragen omdat de scholen dicht zijn. „We kunnen een beroep doen op onze vakantiewerkers. Die willen graag helpen. Het voordeel is dat we die niet meer in hoeven te werken.”

Behalve vakantiewerkers wordt er ook personeel vanuit de Meppeler middenstand gevraagd. Zo is er contact geweest met onder andere Herberg ‘t Plein over het uitwisselen van personeel. Het personeel van het café zit immers momenteel zonder werk. „Het is mooi hoe Meppel dit met elkaar doet.”

Genoeg voorraad

Alliance Healthcare levert producten aan ziekenhuisapotheken, de poliklinische apotheken, openbare apotheken en de praktijken van de apotheekhoudende huisartsen. „Er heerst topdrukte. De vraag is fors gestegen.” Tot op heden leidt dat niet tot grote problemen.

Behalve bij supermarkten, werd er ook bij apotheken gehamsterd. Alleen zijn hier wel afspraken over gemaakt om te voorkomen dat er grote voorraden meegenomen worden. Zo mogen mensen geen extra medicijnen bijbestellen.

Het zijn bijzondere tijden, maar bij Alliance Healthcare zijn ze er op voorbereid. „We werken voor een hele belangrijke sector: de zorg. We hebben allerlei scenario’s klaarliggen. Van een pandemie tot een stroomuitval. We moeten de ziekenhuizen tijdig vullen en schakelen echt bij. Deze stroom is ingezet en het verloopt prima.”