Meppel City Run wordt afgelast, niet verplaatst

Meppel - De organisatie van de Meppel City Run heeft als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus moeten besluiten het evenement op 17 mei af te gelasten. Dit jaar zou het de tweede keer zijn dat de Meppel City Run in het voorjaar plaatsvindt, hetgeen in 2019 nog een groot succes was.

„Als organisatie wil je een dergelijk besluit natuurlijk niet nemen, maar we voelen ons verantwoordelijk en zijn het aan de deelnemers, vrijwilligers, bezoekers en inwoners van Meppel verplicht om dit besluit te nemen. We hebben de afgelopen weken het nieuws nauwlettend in de gaten gehouden, met de stille hoop dat dit snel zou overwaaien. Gezien de onzekerheid over de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de langere termijn, kiezen wij heel bewust voor een annulering in plaats van een verplaatsing, ook in overleg met onze sponsors en partners”, zegt een teleurgestelde Hans Westenbrink, voorzitter van de Meppel City Run.

Sponsorgeld

„We zijn als organisatie ontzettend dankbaar voor alle steun van onze trouwe sponsors, die het mogelijk maken dat we geen grote verliezen leiden bij het afgelasten van deze editie. Het opgehaalde sponsorgeld voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur dat we al hebben ontvangen, wordt nog dit jaar gestort. In 2021 wordt dit bedrag hopelijk verder aangevuld met bijdragen van de overige deelnemers”, legt Westenbrink verder uit.

Startbewijs

„Omdat we weten dat niet alleen wij teleurgesteld zijn, maar ook lopers, kinderen, G-runners, bedrijven en sponsors, hebben we besloten dat alle lopers die zich reeds hebben ingeschreven voor de Meppel City Run 2020 automatisch een startbewijs krijgen voor de editie van 2021. Deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht”, aldus de voorzitter.