'Drentse ondernemers moeten zoveel mogelijk hetzelfde worden behandeld bij effecten coronacrisis'

Drentse ondernemers en zzp’ers die in de problemen komen door de effecten van corona moeten zoveel mogelijk hetzelfde worden behandeld.

Dat zegt Richard Korteland, burgemeester van Meppel en tevens voorzitter van de portefeuille Economische zaken binnen de Vereniging van Drentse Gemeenten (VDG).

De Drentse gemeenten en de provincie Drenthe willen samen optrekken bij het ondersteunen van ondernemers die getroffen worden door de effecten van Corona. Zij gaan daarvoor bekijken welke maatregelen moeten worden ingezet, zodat de liquiditeitspositie van bedrijven en zzp’ers wordt versterkt.

,,We denken aan maatregelen zoals het sneller betalen van facturen en het uitstellen van het sturen van rekeningen vanuit de gemeenten”, zegt Korteland. ,,Deze worden vervolgens afgestemd met de provincie.”

Aanvulling op steunpakket van kabinet

De steun vormt een aanvulling op het pakket dat het kabinet vorige week aangekondigd heeft. De komende week geven de Drentse wethouders en de gedeputeerde van economische zaken invulling aan deze maatregelen.

Drentse ondernemers kunnen nu al terecht bij www.ikbendrentsondernemer.nl met al hun vragen en informatie over actuele regelingen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!