‘Heel Meppel bakt’ voor ouderen

Meppel - Er komen sinds deze week heerlijke koekjes, muffins en andere heerlijke baksels binnen bij Het Zeefdruk 25 en de Parelmoervlinder 2 in Meppel. Gebakken door kinderen en bestemd voor bewoners van de diverse zorgcentra. Heelmeppelbakt is een idee van Berry Wognum, ook een van de wijkcoördinatoren van Meppel helpt Meppel.

„Toen ik van het weekend ging hardlopen, bracht ik pannenkoeken naar twee alleenstaande mensen, wij hadden deze over. Toen ik thuiskwam, hadden mijn vrouw en de kinderen koekjes gebakken en deze bij een alleenstaande oudere dame uit de buurt gebracht. Zij was er erg blij mee in deze tijd en ook met het praatje. Ik dacht in deze tijd met alle kinderen thuis en mensen die vereenzamen, dat moeten we kunnen samenbrengen”, vertelt Berry Wognum, die zelf vrijwilligerswerk doet bij Noorderboog.

Hiermee was de actie Heelmeppelbakt geboren. Kinderen die thuis zitten, kunnen lekker dingen bakken en er een mooi kaartje of tekening bij doen. De baksels kunnen worden neergezet in een krat in de voortuin van Zeefdruk 25 en Parelmoervlinder 2 in Meppel. Vervolgens worden de pakketjes naar mensen gebracht die wel wat aandacht kunnen gebruiken, in eerste instantie wordt gedacht aan mensen in zorginstellingen.

Er is ook een website gemaakt voor deze actie: www.heelmeppelbakt.nl.