Meppelers zetten platform Meppel helpt Meppel op

Meppel Meppelers die hun stadgenoten willen helpen, kunnen sinds een week terecht op de Facebooksite Meppel helpt Meppel. Een initatief van Patricia Marskamp, dat inmiddels op de steun van 644 mensen kan rekenen.

Patricia Marskamp wilde graag iets doen voor ouderen en hulpbehoevenden die de deur niet meer uit kunnen. Ze zag her en der op Facebook hulpgroepen ontstaan en toen dat in Meppel niet gebeurde, besloot ze het zelf op te pakken, om zo in ieder geval een paar mensen te kunnen helpen. „Ik dacht ‘als ik eens 50 aanmeldingen krijg, vind ik het mooi’”, vertelt Patricia. Het werden er veel meer. Inmiddels wordt ze geholpen door Ria Timmer en de wijkcoördinatoren Agnes Netten, Lucia Dragt, Anneke Koning, Berry Wognum, Mario Stoffer en Renate Supèr.

Vorige week zijn 500 flyers bezorgd bij zorgflats, appartemenen en straten waarin veel ouderen wonen met het aanbod voor een helpende hand en deze hulp komt inmiddels goed op gang. „Er is een mevrouw voor wie mensen de boodschappen doen en twee keer per dag de hondjes uitlaten en er zijn kaarten gemaakt voor oudere mensen. We hebben op Facebook gevraagd of mensen adressen hebben van ouderen, die hebben we via privéberichten gekregen. Ria Timmer ondersteunt de actie en zij heeft ook al telefoontjes gehad van mensen die bang zijn of zorgen hebben, dan zijn we een luisterend oor”, vertelt Patricia. Heel praktische hulpvragen zijn er ook, zoals die van de mevrouw die een schoonmaakcd nodig had voor haar kapotte cd-speler of de meneer die een probleem met zijn cv-ketel had. Het kon allemaal opgelost worden.

Mensen die hulp willen aanbieden kunnen terecht op de Facebooksite of contact opnemen met Patricia Marskamp (06) 83708234 of Ria Timmer (06) 38576785.