Hogeschool NHL Stenden blijft tot 1 juni gesloten

Meppel - NHL Stenden wacht het besluit van de regering om scholen al dan niet dicht te houden na 6 april niet langer af. Het houdt tot zeker 1 juni de pabo in Meppel dicht voor studenten en medewerkers.

Het kabinet besluit volgende week dinsdag of de scholen ook na 6 april nog dichtblijven. De kans is groot dat besloten wordt om de scholen langer dicht te houden. Maar die keuze wacht Stenden dus niet af.

Online onderwijs

De hogeschool heeft besloten om ook na 6 april door te gaan met het geven van online onderwijs. „We merken dat docenten en studenten zich steeds meer mogelijkheden voor online onderwijs eigen maken. Voor de een is deze plotselinge overgang naar digitaal lesgeven eenvoudiger dan voor de ander”, schrijft Stenden op haar website. „Onze hoogste prioriteit blijft het voorkomen van negatieve effecten op de studievoortgang. We zijn volop bezig om het onderwijs op afstand zo in te richten, dat zoveel mogelijk onderwijsactiviteiten en toetsen door kunnen gaan.”

Mocht tussentijds de overheid toch besluiten om de regels te versoepelen, dan gaat Stenden kijken welke vormen van onderwijs en toetsing er op de locaties kunnen plaatsvinden.

De locaties van Stenden in Emmen en Leeuwarden blijven wel beperkt open, om daar bedrijfskritische processen door te laten lopen.