Kinderen kunnen op berenjacht

Meppel Beren voor de ramen hebben in korte tijd Meppel en dorpen in de omgeving veroverd. Groot, klein, opvallend gekleurd, onopvallend tussen een paar bloempotten, alles kan, zolang de kinderen tijdens een wandelingetje maar op berenjacht kunnen.

Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland. Inspiratie ervoor is geput uit het kinderboek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen. Het idee achter berenjacht is dat de kinderen wat te doen en te kijken hebben tijdens het halen van hun frisse neus. Het is geen competitie wie de meeste beren ziet en het is ook niet de bedoeling dat zoekers in grote groepen de straat op gaan, waarschuwen de initiatiefnemers. Gewoon met je gezin tijdens een wandeling op berenjacht. In Meppel gaan er al kinderen op pad om de beren op te sporen.

De beren zijn ook Staphorst in groten getale te vinden. Jeanine Timmerman-Slager deed woensdagavond een oproep in de Facebookgroep Corona hulp Staphorst en daar kwamen in korte tijd vele reactie op binnen. Diverse inwoners van de gemeente Staphorst geven gehoor aan de oproep een beer voor hun raam te plaatsen en bieden zo de kinderen de dorpen een leuk vertier. De animo in het gebied Staphorst zo groot dat de kaart op google maps waarop je je locatie kunt doorgeven al snel het maximale aantal beren telde.

In Diever duiken de beren op, Stichting Dorpsactiviteiten in Dwingeloo heeft opgeroepen mee te doen en ook in Ruinerwold zijn de beren inmiddels gesignaleerd, aangemoedigd door Ronald Buld, beheerder van dorpshuis de Buddingehof, zoals in onderstaand filmpje te zien is.