Meppel Outdoor Festival: ‘Niet verantwoord om op korte termijn grootschalig festival te plannen’

Het Meppel Outdoor Festival van 19 en 20 juni gaat niet door. De organisatie onderzoekt de mogelijkheden om eventueel later in het jaar het evenement te houden.

Vorig jaar werd de eerste editie van het Meppel Outdoor Festival gehouden, en de organisatie was al druk bezig met de voorbereidingen voor dit jaar. „Wij stonden op het punt om het evenement online te zetten, met een nog grotere editie.”

Maar vanwege het coronavirus en alle ontwikkelingen gaat er een streep door de datum van 19 en 20 juni, ondanks dat het kabinet tot nu toe festivals tot 1 juni heeft verboden. „Voor ons als organisatie is het dan ook een te groot risico om de geplande datum aan te houden voor Meppel Outdoor Festival. We weten niet hoe de situatie en maatregelen zich verder gaan ontwikkelen de komende tijd en wij vinden het ook niet verantwoord om op relatief korte termijn een grootschalig festival te plannen.”

Vorig jaar traden onder meer artiesten als Lil’ Kleine, Bizzey, DJ Paul Elstak, The Party Animals en Maan op. De organisatie laat weten dat ze "een aantal leuke artiesten in optie hadden".