VVD Westerveld vraagt of gemeente ondernemers wil helpen

Diever - Westerveld moet lokale ondernemers die op dit moment zwaar getroffen worden door coronacrisis de helpende hand bieden. In een brief aan het gemeentebestuur vraagt de fractie van de VVD onder meer om uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen.

In de brief schrijft de VVD dat het coronavirus ook in Westerveld keihard toeslaat. „Van onze inwoners en ondernemers wordt op dit moment heel veel gevraagd. Er zijn door de regering ingrijpende maatregelen ingesteld om de verspreiding van het corona virus te managen. Dit raakt ons allemaal en wij leven mee met iedereen die hier mee te maken heeft door gezondheidsklachten en/of zorgen hieromtrent over zichzelf en over zijn of haar naasten”, zo schrijft Renate Masselink die tegelijkertijd haar waardering uitspreekt voor alle mensen die werkzaam zijn in de cruciale beroepen en die op dit moment een zeer belangrijke rol hebben in het draaiende houden van de gezondheidszorg en ondersteunende werkvelden.

Hard geraakt

Masselink ziet tegelijkertijd dat met name de ondernemers, inclusief de zzp’ers, plotseling economisch hard geraakt worden door de noodzakelijke maatregelen. „In zeer korte tijd zien zij hun omzet praktisch naar nul dalen, waardoor op korte termijn problemen met hun liquiditeit kan ontstaan. Landelijk zijn er al maatregelen genomen en aanvullende maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk te voorkomen dat bedrijven omvallen.”

Helpen

De VVD vindt dat ook lokaal ondernemers die hier baat bij hebben ondersteund moeten worden. „Wij zien hiervoor vooral mogelijkheden met betrekking tot de heffingen van de gemeentelijke belastingen zoals de OZB, reclame-, precario- en toeristenbelasting. Het zou enorm helpen als ondernemers uitstel krijgen van betaling van deze belastingen.” VVD-fractieleider Masselink wil nu van het college weten of het bereid is de lokale ondernemers te helpen door enige verlichting te brengen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!