93 nieuwe doden door coronavirus: totaal in Nederland stijgt naar 639. Aantal ziekenhuisopnames staat op 2954

Er zijn sinds de RIVM-update van vrijdag 93 patiënten aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Het totaal aantal vastgestelde doden in Nederland staat nu op 639. Dat meldt het RIVM vrijdag.

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis staat nu op 2954. Er zijn ten opzichte van vrijdag 454 ziekenhuispatiënten bijgekomen.

Het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland is met 1159 gevallen gestegen naar 9762.

Het RIVM meldt dat het aantal ziekenhuis- en ic-opnames minder snel lijkt toe te nemen.

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401).

In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

Testrichtlijnen aangepast

De testrichtlijnen van het RIVM zijn aangepast. Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus is waarschijnlijk veel hoger, want de GGD test lang niet iedereen die ziek is. Een onbekend aantal geïnfecteerden blijft buiten beeld. Deze mensen hebben slechts milde klachten of ze zieken thuis een paar dagen uit of ze voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!