Koning brengt bezoek aan Isala: ‘Hart onder riem voor alle medewerkers’

Zwolle - Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een bezoek gebracht aan het Isala ziekenhuis in Zwolle.

„Ik was best verrast toen ik hoorde dat onze koning naar Isala wilde komen voor een werkbezoek”, zegt bestuursvoorzitter Rob Dillmann. „De koning was zeer belangstellend, stelde veel goede vragen en had lof voor onze mensen in de zorg. Echt hartverwarmend.”

Tijdens het bezoek vertelde leden van de Raad van Bestuur, Stafbestuur, intensivist, arts-microbioloog. en de crisiscoördinator hoe Isala zich heeft voorbereid op de crisissituatie. Ook was er een gesprek met onder meer IC-verpleegkundigen, verpleegkundigen van de afdeling waar coronapatiënten in isolatie worden verzorgd, een arts en een medewerker van het desinfectieteam en bezocht de koning de spoedeisende hulp. Dillmann: „Onze verpleegkundigen hebben toegelicht hoe het is om op een isolatieafdeling in isolatiekleding te werken. Hoe moeilijk het is om direct contact te hebben met patiënten wanneer je in isolatiekleding werkt. En hoe belangrijk het contact is dat zij met familie hebben die nu niet bij hun naasten kunnen zijn.”

Tent

De gesprekken vonden plaats in de triagetent die voor de ingang staat. De verwachting is dat het aantal patiënten dat zich meldt bij de spoed gaat toenemen. Zodra dit het geval is, vindt in de tent de eerste beoordeling plaats van patiënten.

„Een hart onder de riem voor al onze medewerkers”, concludeert Dillmann het bezoek.