GGD Drenthe: geen nieuwe bevestigde besmettingen met coronavirus. Het aantal patiënten blijft op 107 staan

Het aantal mensen in Drenthe van wie is vastgesteld dat zij zijn besmet met het coronavirus staat, net als zaterdag, op 107, meldt GGD Drenthe. Dat betekent dat er zondag geen nieuwe besmettingen bij zijn gekomen.

De aantallen in Drenthe zijn nu:

- Gemeente Westerveld: 5 - Gemeente Meppel: 9 - Gemeente Midden-Drenthe: 5 - Gemeente Assen: 11 - Gemeente Tynaarlo: 16 - Gemeente De Wolden: 6 - Gemeente Noordenveld: 4 - Gemeente Hoogeveen: 11 - Gemeente Emmen: 15 - Gemeente Coevorden: 19 - Gemeente Aa en Hunze: 4- Gemeente Borger-Odoorn: 2

In Groningen 11 nieuwe besmettingen

GGD Groningen meldt zondag 11 nieuwe bevestigde besmettingen. Dat aantal is hoger dan gisteren, toen werden 3 nieuwe besmettingen gemeld. Het totaal komt daarmee op 149. Tot nu toe is 1 iemand overleden. GGD Groningen maakt de woongemeenten van de besmette patiënten niet bekend.

Nieuwe richtlijnen

De testrichtlijnen van het RIVM zijn aangepast. Het werkelijke aantal besmettingen met het coronavirus is waarschijnlijk veel hoger, want de GGD test lang niet iedereen die ziek is. Een onbekend aantal geïnfecteerden blijft buiten beeld. Deze mensen hebben slechts milde klachten of ze zieken thuis een paar dagen uit of ze voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen van het RIVM.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!